Handysafetykits

Onlangs werd bij ons bedrijf door een derde partij offerte opgevraagd voor een aantal absorbents bestemd om te worden toegerust aan brandweerauto-uitrustingen.

“Kunt u mij een prijsopgave geven voor onderstaande artikelen;

1x Absorptie rol, roze 1x Absorptie rol, blauw 1x Absorptie doek, grijs

1x Absorptie doek, oranje  1x Absorptiekorrels, 20kg”

Kleuren betekenen bij absorbents niet automatisch dat ze geschikt zijn voor bestrijding van dezelfde producten. Dat vraagt meer maatwerk. Wij leveren  meer dan 260 verschillende varianten absorbents.

Deze offerte-uitvraag was van dien aard dat er bij ons ernstige twijfels rezen over de gevaren die het brandweerpersoneel en de omgeving liepen bij het onjuist toepassen van mogelijk de verkeerde materialen. Wij hebben aangegeven dat de offerte-uitvraag van de brandweerinkoper voorzien was van te weinig informatie. De brandweer loopt het risico verkeerde producten geoffreerd te krijgen die niet toepasbaar zijn voor de vloeistoffen, materialen of bestrijding die men voor ogen heeft. Met alle gevaren of teleurstellingen van dien.

Uit het gesprek filterde ik dat een zo laag mogelijk prijs in dit geval leidend zou zijn. Of de materialen veilig, correct en doelmatig zouden kunnen worden toegepast, was kennelijk van minder belang. Dat is een zorgelijke gang van zaken. Mensen die aan onze veiligheid moeten bijdragen, worden zo zelf onnodig blootgesteld aan gevaren. Handysafetykits is o.a. op het gebied van absorbents een gespecialiseerd bedrijf. Kennis van deze materialen en de wijze waarop ze kunnen/moeten worden toegepast is om meerdere redenen van evident belang. Met name de veiligheid voor mens en milieu mag niet worden onderschat. Wij verkopen graag onze producten, maar alleen op een veilige manier voor mens en milieu.

Geef een reactie